En klassik och högkvalitativ brödkniv ur serien Kramer från Zwilling. Knivens vassa, tandade blad gör att du utan krångel skär igenom den krispiga brödkanten. Med briljans skär den även igenom större frukter, exempelvis meloner och ananas. Brödkniven bibehåller sin vassa egg längre då den är tandad men vid behov av slipning bör den lämnas in på slipverkstad.
Kniven har en kärna av stenhårt SG-2 stål som sedan har omgärdats av 100 lager två sorters rostfria ståltyper vilket ger bladet sin vassa egg och hårdhet. Den hållbara skärpan och flexibiliteten är ett resultat av CRYODUR® metoden i vilken bladet is-härdas. Det vackra bladmönstret, vilket kan liknas vid ett träds ådringar, kommer från framställningsmetoden Chevron Damask. Handtaget är tillverkat i svart Micarta, ett hållbart och bekvämt material att ha i sin hand. Diska kniven för hand för att ta hand om ditt hantverk på bästa sätt och torka direkt av den med torr handduk.
Kramer serien är designad av den kända knivsmeden Bob Kramer som tillsammans med Zwilling har tagit fram en unik samling högkvalitativa knivar i vacker design. Alla knivar har en handgjord dekor-nit på handtaget – Kramers signum.
Läs mer om Zwilling – Kramer Brödkniv 26 cm