Ketu Kiritsuke 20 cm från Yaxell är en smidig och mångsidig kniv som kan användas till de allra flesta råvaror, en hybrid mellan en grönsakskniv och en fiskkniv.
I serien Ketu hittar du knivar med blad tillverkade av tre lager stål. Bladets kärna är gjord av hårt SG2-stål och övriga stållager av ett mjukare, mer rosttåligt stål. Det är tack vare denna uppbyggnad som bladet har en rosttålig yta i kombination med en extremt skarp egg. Det vackert hamrade knivbladet är endast slipat i nederkant. Hårdhetsgraden är 63 HRC.
Handtaget är tillverkat av både ljus och mörk pakkawood, ett material som framställs genom att trä och plast sammanfogas under högt tryck. Materialet blir både tåligt och hygieniskt och har samma oslagbara känsla som trä. Handtaget pryds av ett vackert emblem och i änden sitter även en rostfri knapp som ser till att kniven är perfekt balanserad.
Läs mer om Yaxell – Ketu Kiritsuke 20 cm