En läcker stek, en saftig kyckling eller kanske en mör oxfil é stekhållaren från Weber Original öppnar för nya möjligheter att briljera med större köttstycken. Hemligheten bakom en knaprig och saftig stek är att använda indirekt värme, så att den varma luften kan cirkulera runt köttet utan att det blir bränt på undersidan. Webers stekhållare lyfter upp köttet en bit från gallret, och när du kombinerar det med den indirekta värmen är du bara några steg från ett perfekt resultat. Steken sköter sig själv i hållaren, och när köttets innertemperatur är perfekt kan du imponera med ett läckert stycke kött och en smakfull sås. Såsen lagar du enkelt med smak från köttet och steksky, som du samlar upp genom att placera stekhållaren i en aluminiumform. Stekhållaren från Weber Original är ett måste för alla som vill utnyttja Weber-grillens potential fullt ut.
Tips & Tricks
Ställ stekhållaren i en aluminiumform som samlar upp köttsaft och sky under tillagningen och ger perfekta förutsättningar för en god sås. Precis innan köttet blivit färdigstekt lyfter du ur stekhållaren och tar bort dropplådan. Sila saften ned i en kastrull och tillaga den läckraste sås av den.
- Perfekt för tillagning av större stekar såsom fransyska och kyckling
- Lyfter upp köttet från grillgallret och ser till att luften kan cirkulera runt maten, så att köttet blir saftigt och läckert
- Passar till Webers brikettgrillar på 47 cm och större samt till de större gasolgrillarna
Läs mer om Weber Original stekhållare