Kallrökt fisk, t.ex. lax eller forell, hemgjord korv och bacon faller de flesta i smaken. Och det är kul att röka råvarorna själv! Men för att komma igång med rökprojektet – och för att lyckas! – gäller det att ha ordning på utrustningen. Med kallrökningsenheten slipper du krångla med aluminiumfolie och sprit när du ska tända spånen. Samtidigt är du säker på att de brinner som de ska – sakta och stillsamt i 8–10 timmar utan att slockna.
Tips&Tricks
Använd en stormtändare när du ska tända rökspånet, för normalt krävs det en rejäl låga för att få fart på det.
Kallrökning fungerar bäst höst och vinter, när det är kallt ute. På sommaren är det normalt för varmt.
Fördelar med Webers kallrökningsenhet
- Rökspånet ligger på plats i kallrökningsenheten
- Enhetens form gör att spånet pyr precis så sakta som det ska, utan att slockna
- Ingen aluminiumfolie eller sprit behövs
- Placeras på kolgallret eller grillgallret
- Kan användas i alla slags Webergrillar, utom Weber® Q® som inte sluter tillräckligt tätt
Produktfakta
- Används med rökspån för kallrökning
- Tillverkad av stål med keramisk beläggning
- Enkel att fylla på och tända
- Brinntid: 8-10 timmar
- Mått: Ø25 cm x H 5 cm
- Passar till alla Webergrillar utom de bärbara och Weber® Q®-serien
Läs mer om Weber Original kallrökningsenhet