Brödkniven kännetecknas av ett långt knivblad med tandad egg. Den här modellen, en så kallad ”softslicer”, skiljer sig lite i formen. Bladet är lägre än normalt och är dessutom flexibelt. Det gör att kniven är mycket följsam, vilket underlättar när du exempelvis skär mjukt bröd i tunna skivor.
Serien Shokunin från knivjätten Tamahagane kombinerar traditionellt japanskt hantverk med europeisk knivdesign. Shokunin betyder ”den bästa hantverkaren” på japanska. Knivbladet är tillverkat av högkvalitativt japanskt stål av typen Molybden-Vanadium. Hårdhetsgraden är 58 HRC.
Knivhandtaget är tillverkat av exklusiv, svart pakkawood. Pakkawood består av fanér och specialplast som sammanfogas under högt tryck. Materialet har antibakteriella egenskaper samtidigt som det behåller strukturen från träet, något som ger handtaget en svårslagen känsla. Formen på handtaget är mer europeisk i stilen än handtagen på Tamahaganes andra knivserier.
Läs mer om Tamahagane – Shokunin Brödkniv/Softslicer 26 cm