Kokbok av Ville Ilola och Besmir Balaj om jakten på den fulländade Napoletanska pizzan – tillverkad hemma.
Oavsett om du tillagar den i din vanliga ugn, på en ombyggd grill eller i en vedugn så har du här kokboken för dig. Pizza Napoletana innehåller 18 recept på riktigt bra napolitansk pizza, genomgång av hur du ska få till en optimal deg, fakta om vad som faktiskt händer med degen och hur värmen påverkar pizzan för att bara nämna något.
”Ville Ilola och Besmir Balaj har ägnat de senaste nio åren åt napolitansk pizza. Våren 2014 öppnade de pizzerian Lilla Napoli på en övergiven parkeringsplats i Falkenberg. Fram till dess hade Ville jobbat med att installera solskydd och Besmir lagt plattor. Varje dag efter arbetet träffades de och bakade pizza, experimenterade med deg, gjorde egen mozzarella och reste på regelbundna researchresor till Neapel. Genom konstruktivt trätande kommer de hela tiden fram till nya bättre lösningar”.
Läs mer om Natur & Kultur – Pizza Napoletana