Ett set om 2 fantastiska knivar från Miyabis serie Mizu5000MCT. Med dessa högkvalitativa och vackra knivar kommer allt från att skära kött till att hacka vitlök bli ett nöje. Knivarna är handgjorda och tillverkade i Seki, Japan.
Gyutoh kniven har en bladlängd på 20 cm och kan sägas motsvara den västerländska kockkniven. En allround kniv du kan använda till alla sorters möjliga råvaror. Bladlängden förhindrar att knogarna slår i skärbrädan och underlättar arbetet i köket. Shotoh kniven har ett blad på 9 cm och liknar kockkniven men låter dig arbeta mer exakt och preciserat i köket. En Shotoh kniv är utmärkt att använda till att skala och hacka frukter och grönsaker med.
Knivbladen har en kärna av förädlat SG-2 stål och stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är omgett av två lager Tsuchime rostfritt stål vilket ger bladet sitt läckra mönster. Bladet är handslipat enligt Honbazuke metoden vilket gör eggen enastående vass och kallas ”Katana Edge”. Metoden består av tre steg, där varje steg innebär ökad grad av skärpa. Kniven fulländas av handtaget i Micarta som har den traditionella japanska formen och ligger bekvämt i handen. Knivens balans kommer av metallocket på handtagets ände.
Du tar hand om dessa ägodelar genom att diska de för hand och direkt efter torka av med torr handduk.
Läs mer om Miyabi – Mizu 5000MCT Knivset 2 delar