En uppsättning med 3 knivar från Miyabis serie Mizu5000MCT av hög kvalité och med fantastiskt skärpa. Med denna vackra uppsättning knivar kommer underverk ske i köket, och allt från att skära kött till att hacka vitlök ett nöje. Knivarna är handgjorda och tillverkade i Seki, Japan.
Gyutoh kniven har en bladlängd på 20 cm och är Japans motsvarighet på kockkniv. En kniv du kan använda till alla sorters råvaror och ett måste i varje kök – en allround kniv. Bladlängden förhindrar att knogarna slår i skärbrädan och underlättar arbetet i köket.
Shotoh knivarna har en bladlängd på 13 cm, respektive 9 cm och är en mindre variant av en kockkniv som låter dig arbeta mer noggrant i köket. En Shotoh kniv är idealisk att använda när frukt, grönsaker eller mindre köttbitar ska skäras.
Knivbladen har en kärna av förädlat SG-2 stål och stenhårt MC63 (Micro Carbide) pulverstål som är omgett av två lager Tsuchime rostfritt stål vilket ger bladet sitt läckra mönster. Bladet är handslipat enligt Honbazuke metoden vilket gör eggen enastående vass och kallas ”Katana Edge”. Metoden består av tre steg, där varje steg innebär ökad grad av skärpa. Kniven fulländas av handtaget i Micarta som har den traditionella japanska formen och ligger bekvämt i handen. Knivens balans kommer av metallocket på handtagets ände.
Du tar hand om dessa ägodelar genom att diska de för hand och direkt efter torka av med torr handduk.
– Sylvass egg
– Slitstarkt och hygieniskt handtag av Micarta
– Hög kvalité
Läs mer om Miyabi – Mizu 5000MCT Knivest 3 delar