Hibachi-grillen är en traditionell grilltyp i Japan, där den är en storfavorit för mysig matlagning. Grillen är handtillverkad i en speciell sorts lera kallad diatmoitlera som klarar av den höga temperaturen från glödande kol. Hibachi-grillen är designad med ett speciellt justerbart ventilationssystem som ger dig möjlighet att kontrollera temperaturen på grillen beroende på om du ska grilla majskolvar eller snabbgrilla en biff. Den keramiska grillen värms upp och avger värmen till maten som tillagas, som blir både mör och saftig som resultat. Det igår ett praktiskt stativ till grillen som låter dig flytta runt på din Hibachi utan att bränna fingrarna eftersom att stativet inte blir varmt.Den rektangulära formen på grillen tillåter dig att lägga grillspetten sida vid sidan, vilket var vad den ursprungligen var designad för. Dessutom är det bara fantasin som sätter gränser när du ska prova på en av de stora trenderna inom grillning: den japanska Hibachi. Det är viktigt att notera att en Hibachi-grill traditionellt används inomhus med en speciell typ av icke-förorenade kol och dem bör inte lämnas ute i regnet. Låt grillen torka inomhus efteranvändning när den har svalnat helt. Grilla alltid utomhus.
Läs mer om Kamado Sumo Hibachi kolgrill