Shun Classic White Gyuto 20 cm Rostfri från Vikingsun är en exklusiv knivserie från KAI. Shun betyder "på toppen av perfektion".
Gyuto är en längre kockkniv och det längre bladet ger ytterligare kraft och är särskilt praktiskt när det gäller större livsmedel.
Det är en universalkniv som är idealisk för en mängd olika uppgifter – skiva, skära och hacka i princip allt i köket. Det längre bladet gör också att du kan skära mer med färre drag, tex kan du skära flera morötter på en gång.
Kockknivar är en av de mest omfattande serierna i damaskstål över hela världen och uppskattas mycket av proffs i toppklass såväl som ambitiösa hobbykockar.
Det konvexa bladet ger tillsammans med den manuella slipningen av varje Shun kniv en ojämförlig skärpa som låter kniven skära genom även de hårdaste materialen.
Denna skärpa tillsammans med den välbalanserade vikten gör dig outtröttlig.
Handtaget är tillverkat av fint laminerat Pakkaträ som har formats ergonomiskt. Handtagets tvärsnitt visar den traditionella japanska ”kastanj”-formen som passar perfekt i handen.
Den nya konstruktionen förlänger eggen rakt in i handtaget. På så sätt förenas handtaget och knivbladet perfekt för att ge kniven den optimala känslan.
Varje Shun kniv får sin unika och individuella karaktär genom att förfina den naturliga skönheten hos damaskmönstret.
Kniven har en kärna av kvalitetsstålet VG-MAX och 32 lagers damaskstål på vardera sida om kärnan som ger kniven ett vackert mönster.
Handtaget är tillverkat av laminerat ljust Pakkaträ som är slipat och polerat med en glansig finish.
Hårdhet 61 HRC /- 1
Läs mer om Kai – Shun Classic White Gyuto 20 cm Rostfri