Garcima Lyonnaise djup stekpanna/sauteuseKolstål 20 cm

Garcima Lyonnaise djup stekpanna/sauteuseKolstål 20 cm

Stekpannor av lyonnaisetyp är kraftiga kolstålspannor som används i franska resturangkök och hushåll.
Man kan säga att dessa pannor är motsvarigheten till de på våra breddgrader mer vanliga gjutjärnsstekpannorna.
En fördel med kolstålspannorna är att de inte är lika tunga som gjutjärnstekpannorna.
En kolstålsstekpanna är inte blank och fin, den är grov och ju mer man använder den ju svartare blir den invändigt.
Rengör den bara med några droppar diskmedel och varm vatten, ju mer den används dessto bättre blir den.
Kolstålet avger järn till maten vilket ger naturligt järnberikad mat. 
 
Innan du använder stekpannan första gången är det viktigt att du steker in den:
 
Rengör pannan med mycket varmt vatten Häll ca 1 cm matolja i pannan och värm i ca 5 minuter Häll ut oljan och torka ur pannan med hushållspapper Nu är pannan klar för användning, ju mer den används ju bättre blir den. Diska aldrig stekpannan i diskmaskinenVåra lyonnaise stekpannor är garanterat fria från giftiga ämnen, pannorna avger små mängder av hälsosamt järn till maten Fungerar på alla värmekällor inklusive induktion, man måste dock vara försiktig med effekten på induktionspisen, om man värmer för snabbt och kraftigt finns det risk att pannan slår sig. Man ska inte heller hälla kallt vatten i en varm stekpanna.

Läs mer om Garcima Lyonnaise djup stekpanna/sauteuseKolstål 20 cm

Garcima Lyonnaise djup stekpanna/sauteuseKolstål 20 cm

Sautèpanna

    Hitta Sautèpanna även hos:













Rulla till toppen