Mareld Akio skalkniv 9 cm svart

Mareld Akio skalkniv 9 cm svart

Liten, men otroligt vass – det är kärnan i Mareld Akio skalkniv. Även om en skalkniv ofta är den minsta och mest prisvärda bland köksknivarna, är den inte mindre viktig för det. Tvärtom är skalkniven ofta en av kökets mest använda knivar, eftersom den kommer väl till pass för många olika uppgifter. Perfekt för att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar, skala potatis och mycket mer. Tack vare den lilla storleken är kniven dessutom både lätt att hantera och enkel att rengöra.
Mareld Akio är en serie knivar som är noggrant utvalda för att uppfylla alla tänkbara behov när du skär, skivar, tärnar och hackar i köket. Knivarna i serien är tillverkade med hjälp av 67-lagers damaskusteknik, vilket ger varje kniv sin egen vackra och unika touch. Knivbladen har en hårdhet på 60-62 HRC vilket innebär att de håller sig vassa under lång tid, men behöver lite extra kärlek vid slipning. Du rekommenderas därför att köra din Akio-kniv över ett diamantslipstål innan varje användning. Knivarnas handtag är tillverkade av pakkaträ, ett hårt och kompakt material som är både vattenavvisande och bakteriehämmande. Handtagets form är rundad i mitten och smalnar av mot bolstret, vilket ger ett stadigt grepp oavsett vilken teknik du använder. Den snygga designen gör dessutom att du med fördel kan låta dina Akio-knivar hänga framme på en knivlist när du inte använder dem.
Genom att ta hand om dina knivar på rätt sätt kan du se till att de håller i många år framöver. Regelbundet underhåll med slipstål samt slipning med våtsten vid behov rekommenderas. För våtstensslipning kan du till exempel använda Mareld Slipsten 1000/3000, som är särskilt lämplig för underhållsslipning. För att nå en riktigt rakbladsvass egg kan du avsluta slipningen med en sten med finare grit, till exempel Mareld Slipsten 4000/8000.

Läs mer om Mareld Akio skalkniv 9 cm svart

Mareld Akio skalkniv 9 cm svart

Skalkniv

Hitta Mareld Akio skalkniv 9 cm svart även hos:













Rulla till toppen