Mareld Hackkniv 18 cm svart

Mareld Hackkniv 18 cm svart

En hackkniv är oumbärlig för både stora och små uppgifter i köket. Det höga bladet ger stor stabilitet, samtidigt som den tunna eggen garanterar en imponerande precision. Är det dags att klyva ett kålhuvud, eller tärna ingefära i små bitar? Marelds hackkniv klarar bägge dessa uppgifter, och många fler, utan problem. Bladets nästintill platta profil gör kniven idealisk för att hacka istället för att skära stora råvaror med den klassiska vaggande rörelsen – ett roligt, snyggt och praktiskt komplement till dina andra köksknivar.
Marelds köksknivar är designade med inspiration från tysk knivtradition. De är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC, vilket ger en hållbar och robust egg som enkelt står pall även för de mest krävande köksuppgifterna. Det gör även bladen enkla att slipa vid behov. Knivens handtag är tillverkat av pakkaträ, en sammansättning av tunna trälager som pressats samman med harts under högt tryck. Det ger ett hårt och kompakt material som passar perfekt för köksbruk tack vare sina vattenavvisande och antibakteriella egenskaper.
För att bevara knivens skärpa på bästa sätt rekommenderas att du diskar den för hand och torkar den med en kökshandduk efter användning. Förvara sedan på en knivlist, i en knivhållare eller i en låda med knivinsats för att hålla eggen vass. Regelbundet underhåll med slipsten och våtstensslipning rekommenderas. För underhållslipning kan du använda Mareld Slipsten 1000/3000. För mer avancerad slipning rekommenderas att du kombinerar en grövre och en finare slipsten, till exempel Mareld Slipsten 300/1500 och Mareld Slipsten 4000/8000. Du kan då börja med den grövre slipstenen för att skapa en ny egg och sedan använda den finare stenen för att polera eggen till perfektion.

Läs mer om Mareld Hackkniv 18 cm svart

Mareld Hackkniv 18 cm svart

Kockkniv

Hitta Mareld Hackkniv 18 cm svart även hos:













Rulla till toppen