Satake OMO kockkniv 21 cm

Satake OMO kockkniv 21 cm

OMO-seriens gyuto-kockkniv från Satake är en perfekt representant för västerländsk stil som har anpassats med japansk finess. I Japan betyder ordet ”gyuto” egentligen ”biffkniv”, vilket bara understryker dess mångsidighet. Jämfört med den japanska Santoku är Gyuto längre och har en mer avsmalnande form, vilket gör den idealisk för både detaljarbete och större skäruppgifter. Den smalare spetsen är perfekt för precisa uppgifter som att skära fisk, medan det tjockare bladet hanterar kött och grönsaker med lätthet.
Det 21 centimeter långa bladet är tillverkat av 67 lager AUS-10-stål från Aichi Steel Corporation i Japan, ett material som är känt för sina balanserade egenskaper. Med en Rockwell-hårdhet på 58-60 HRC behåller kniven en vass egg under lång tid samtidigt som den är lätt att slipa vid behov. Stålet har utmärkt kantstabilitet, vilket innebär att kniven kan behålla sin skärpa under lång tid utan behov av frekvent slipning. AUS-10-stålet är dessutom mycket motståndskraftigt mot rost och fläckar tack vare den höga kromhalten och tillsatsen av molybden, vilket ger kniven en lång hållbarhet.
Kniven är slipad med en så kallad flat grind som maximerar skärpan, men utan en skuldra på bladet. Detta skapar en mjuk övergång från bladets ovansida till eggen, vilket resulterar i en otrolig skärpa och en fantastisk känsla när man använder kniven. Handtaget på Gyuto är tillverkat av det exklusiva träslaget Black Sanders, även känt som African Blackwood, som är uppskattat för sin unika hållbarhet och djupa färgtoner. Träets kärna är ofta djupt svart eller mörkt purpurbrun med kontrasterande ränder, vilket skapar ett elegant och tidlöst utseende. Eftersom det är ett av de hårdaste träslagen är det ett idealiskt material för avancerade knivhandtag som måste kunna tåla lite av varje.
Satake har utformat handtaget med inspiration från japansk tradition, anpassat för det nordiska köket, vilket gör kniven både funktionell och estetiskt tilltalande. Gyuto kockkniv levereras i en extraordinär låda där eleganta motsatser möts, medan kniven vilar på stålblå satin, vilket gör den till en perfekt present eller ett vackert tillskott till alla kök. För att maximera knivens livslängd och prestanda bör den diskas för hand och torkas noggrant efter varje användning. Förvaring sker bäst på en magnetremsa.

Läs mer om Satake OMO kockkniv 21 cm

Satake OMO kockkniv 21 cm

Kockkniv

Hitta Satake OMO kockkniv 21 cm även hos:













Rulla till toppen