Eva Solo Nordic Santokukniv

Eva Solo Nordic Santokukniv

Santokukniven är en extra vass kniv som kan användas för att skära i stort sett vadsomhelst i köket – grönsaker, fisk eller kött. Santokukniven är även känd som det asiatiska alternativet till kockkniven. Kniven har luftskär som gör köksarbetet ännu enklare eftersom kött och grönsaker släpper lätt från knivbladet. Det gör att den passar särskilt bra för att skära papperstunna skivor och små tärningar med stor precision.
Knivarna i Nordic kitchen-serien är utvecklade och designade enligt japanska traditioner. Knivbladet är tillverkat i japanskt damaskusstål (AUS 10) och består av 67 skikt. Dessutom har eggen en japansk vinkel på 13-15° på varje sida. Det gör bladet riktigt vasst utan att kompromissa med bladets flexibilitet. Bladets smala rygg gör det enkelt att skära matvaror, men undvik frysta varor och ben. Knivens handtag är format efter handens anatomi. Knivens mellanlägg är utformat så att man kan vila tummen på det, vilket ger bättre tryck och gör att du kan hantera kniven mer precist. Knivbladets kant är dessutom rundad upptill. Knivarna är slitstarka med en hårdhet på 60.

Läs mer om Eva Solo Nordic Santokukniv

Eva Solo Nordic Santokukniv

Köksredskap

Hitta Eva Solo Nordic Santokukniv även hos:













Rulla till toppen