Svensktillverkat bakstål från Gourmetstål i modellen classic för att baka den perfekta pizzan eller brödet.
Pizzastål Classic är för dig som vill göra om din egen ugn till en ugn i riktig bakugn. Med Gourmetstål kan du baka pizza på cirka 120 sekunder och tunnbröd på cirka 60 sekunder. Du får enkelt upp värme som i en vedeldad ugn genom att utnyttja ugnens grillelement på maxeffekt. Grillelementet når en temperatur på cirka 1000 grader som stålet i sin tur tar till sig och får du en yttemperatur på cirka 400 grader. Ett bakstål kan inte spricka eller gå sönder till skillnad från en pizzasten. Den har dessutom 18 gånger högre värmeledningsförmåga än en baksten. Pizzastålet går även att lägga på grillen eller på spisplattan för att skapa din egen stekhäll.
Svenska Gourmetstål tillverkar stålprodukterna med varmvalsat stål från Norrbotten som sedan skärs ut och slutbehandlas i Västerbotten vilket gör produkterna helt svenska. Stålet har en speciell ytbehandling för ökad värmeyta och naturlig non-stick. Kombinera stålet med två bak- eller pizzaspadar så att en pizza kan förberedas på den ena så att du alltid har en pizza redo! Vid köp ingår en praktisk tygkasse för förvaring samt ett häfte med inspiration, recept och information om produkten. Vikt 9 kg.
Läs mer om Gourmetstål – Pizzastål Classic